Witam serdecznie na moim torciakowym blogu. Moje tortowe podboje zaczęłam od tortu na roczek synka... zoo, a że sprawiło mi to wiele frajdy... coroczne tortowanie stało się moją pasją. Bacznie pod okiem mistrza cukiernictwa ubijałam jaja na puszyste biszkopty i kreśliłam sekretne przepisy na przepyszne kremy. Po drodze zachłysnęłam się tematyką tortów angielskich... uwielbiam masy cukrowe i ich możliwości... jednak staram się łączyć krem i masy... żeby było kolorowo, pysznie i estetycznie.
Witam, jestem tutaj pierwszy raz ale już wiem że na 4 urodzinki mojego synka zrobię, albo raczej postaram się zrobić- właśnie taki tort. My również nie przepadamy za słodką masą cukrową ale to fakt że świetnie się z nią pracuje i super wygląda. Takie połączenie kremu i masy lukrowej jest idealna. Moje pytania: jakich barwników używasz? Czy zyg żak wycinamy jest z jakiegoś szablonu czy na oko? Wyszło swietnie😀
OdpowiedzUsuńWitaj tort wycinany jest z kwadratowego biszkoptu bez szablonu, używam barwinków w żelu, zamawiam ze strony Pan -cukiernicze, dziękuję za ciepłe słowa i pozdrawiam
OdpowiedzUsuń